Genua

In de noord-westelijke Italiaanse regio Ligurië vind je grote havenstad Genua (in het Italiaans: Genova). De Genuaanse haven geldt als één van de belangrijkste van Europa en dé belangrijkste van Italië. Tijdens de overheersing van de Romeinen was Genua al een belangrijke uitvalsbasis voor de Romeinse vloot, ook vandaag de dag is de haven van de stad nog zeer belangrijk. Er meren diverse veerboten en cruise-schepen aan bij de passagiersterminals in de haven van Genua.

Met ruim 600.000 inwoners verdedigt de stad een plaatsje in de top 5 van Italiaanse steden met de meeste inwoners. Genua is ook de geboortestad van wereldberoemde ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus.

Bezienswaardigheden in Genua

Het centrum van Genua bestaat uit twee delen. Aan de ene kant zie je een Middeleeuws stadscentrum vol gezellige, smalle straatjes met winkels en restaurants. Het andere deel is minder oud. Hier vind je veel paleizen uit de 16e en 17e eeuw. De stad leent zich perfect voor een wandeling door het centrum en naar de haven. In veel hotels kun je een kaart met gratis wandelroutes bemachtigen. Buiten dat kun je er bijvoorbeeld de vuurtoren bezichtigen of een kijkje nemen in de Duome die Genoa, een grote kathedraal.

De belangrijkste straat in het historische centrum van Genua, is de Via Garibaldi. Aan deze straat zijn veel mooie paleizen gebouwd. Enkele daarvan zijn ook aan de binnenkant te bezichtigen. Als je een dagje wilt ontspannen, is het ook makkelijk om vanuit de stad een bus te nemen naar één van de omliggende badplaatsen.

Openbaar vervoer in Genua

De stad is makkelijk met de trein te bereiken vanuit verschillende Europese steden. De stad kent twee treinstations, waarvan zich één bij de haven bevindt en de andere ten oosten van het stadscentrum. In het centrum (en daarbuiten ook nog wel) kun je je makkelijk met de metro verplaatsen. Er is één metrolijn in Genua die bestaat uit 8 stations. Het is uiteraard ook mogelijk om de bus te nemen. De bussen in de stad worden gekenmerkt door oranje-grijze kleur. Voor toeristen is het leuk om in Genua met de kabeltrein of een Hop-on Hop-off bus te reizen.

Genua Airport

Luchthaven Genua Airport (airport code: GOA)bevindt zich op ongeveer 15 autominuten vanaf het centrum van de stad (7 kilometer ten westen van de stad). De Italiaanse naam van dit vliegveld is Aeroporto di Genova Cristoforo Colombo. Meer dan een miljoen mensen maken jaarlijks gebruik van vliegveld Genua.