Lucca

De middelgrote stad Lucca vind je in de regio Toscane. Met ruim 90.000 inwoners is een van de rijkste steden van Italië. De Toscaanse hoofdstad Florence bevindt zich ongeveer 80 kilometer ten oosten van Lucca, de stad Pisa ligt zo’n 25 kilometer richting het zuidwesten. Lucca is een stad met veel geschiedenis. Zo heeft er in het jaar 56 voor Christus een ontmoeting plaatsgevonden tussen Caesar, Crassus en Pompeius.

Bezienswaardigheden in Lucca

Lucca is een vestingstadje. De muur die rondom de stad gebouwd is, is ongeveer vier kilometer lang. Bovenop de muren is een park aangelegd en je kunt de muren te voet of met de fiets rondgaan. De muur staat er al sinds 1645, toch is de muur in militair opzicht nooit gebruikt. Tegenwoordig is het een leuke bezienswaardigheid in Lucca.

De stad heeft verschillende musea die je kunt bezoeken, maar er zijn ook andere bezienswaardigheden. Zo kun je een bezoekje brengen aan het aquaduct van Lucca, dat nog grotendeels in goede staat verkeert. Een van de belangrijkste kerken is de Duomo di San Martino, die in 1241 gebouwd is. In de kathedraal zijn verschillende kunstwerken te bewonderen. Zo zie je maar, ook in een relatief kleine stad als deze zijn zeer oude gebouwen te vinden.

Tenslotte zijn er in Lucca drie pleinen die het bezoeken waard zijn: Piazza dell’Anfiteatro, Piazza Napoleone en Piazza San Michele. Op de plek van Piazza dell’Anfiteatro stond in de Romeinse tijd een amfitheater. De plek is in de loop der tijd volgebouwd. In de 19e eeuw ontstond er een plein op deze plek. Ook de andere twee pleinen in Lucca hebben een interessante geschiedenis. Rondom deze pleinen bevinden zich veel restaurantjes en winkels. Italiaanse gezelligheid alom!

Openbaar vervoer in Lucca

In veel Toscaanse gebieden is het verboden met de auto te komen. Reizen met het openbaar vervoer is echter een stuk makkelijker. Met de trein ben je vanuit Lucca bijvoorbeeld binnen 20 minuten in Pisa. Ook met de bus is Lucca makkelijk te bereiken vanuit andere steden. Binnen het stadscentrum is alles te lopen, maar er rijden ook elektrische busjes rond.