Napels

De stad Napels is een van de grootste steden van Italië. Het is een echte havenstad, en de derde grootste stad van Italië. In de Middeleeuwen was deze oude Italiaanse stad de grootste van Europa. Nog steeds is het een belangrijke stad, aangezien Napels midden in Italië en recht aan zee ligt. Met ongeveer één miljoen inwoners en veel toeristische trekpleisters, is het één van de drukstbezochte Italiaanse steden.

Bezienswaardigheden in Napels

Diverse bezienswaardigheden in het centrum van Napels
Het centrum van Napels is het grootste historische stadscentrum van Europa. Met smalle straatjes, gekleurde huisjes en tientallen verschillende geuren is het zeker de moeite waard om hier een paar uurtjes lekker doorheen te slenteren. In het centrum van de stad vind je diverse musea en bouwwerken die het bezichtigen waard zijn. Castel Nuovo (‘het nieuwe kasteel) is één van de bekendste. Dit kasteel wordt vooral gekenmerkt door de drie grote torens aan de voorzijde ervan. In het kasteel is een klein museum gevestigd, waar je verschillende kunstwerken kunt bekijken.

De Vesuvius en Pompeï
Bijna iedereen die Napels bezoekt, brengt ook een bezoekje aan vulkaan Vesuvius. Je kunt makkelijk met de trein naar de Vesuvius gaan, al moet je ter plekken nog wel een kleine afstand lopen. Breng dan ook gelijk een bezoekje aan Pompeï, het dorpje dat door een vulkaanuitbarsting in het jaar 79 voor Christus werd verwoest.

Napoli Sotterranea
Mocht je genoeg hebben van Napels boven de grond, is het een idee om Napoli Sotterranea te bezoeken. Dit is een ondergronds gangenstelsel met verschillende grotten, graftomben en oude watergangen. Je kunt hier op eigen gelegenheid doorheen wandelen, maar er zijn ook diverse rondleidingen te boeken.

De echte Italiaanse keuken
Heel veel bekende Italiaanse gerechten vinden hun oorsprong in Napels. Onder andere de pizza en spaghetti zijn in Napels ontdekt. Alleen al vanwege de gastronomie is Napels dus ongetwijfeld een bezoekje waard.

Openbaar vervoer in Napels

Hoewel dat autorijden in de meeste Italiaanse steden niet aan te raden is, staat deze stad bovenaan de lijst met steden waar je niet met de auto moet willen zijn. Het verkeer in Napels is vaak erg chaotisch en bovendien is het vaak onmogelijk een parkeerplek te vinden in het centrum van de stad. De metro is het makkelijkste vervoersmiddel in de stad, want het is snel en goedkoop. Natuurlijk is het ook mogelijk om met de bus of met de tram te reizen. Hoewel je dan moet rekenen op een langere reistijd, is de prijs nog steeds niet hoog en bovendien zie je boven de grond wat meer van de omgeving dan wanneer je ondergronds reist. Ook heeft Napels een funiculaire. Dat is een kabeltreintje dat je vooral goed kunt gebruiken bij steile stukken.

Napels Airport
Napels heeft ook een eigen luchthaven (airport code: NAP): Napels Airport. Dit maakt de stad zeer gemakkelijk bereikbaar. Jaarlijks reizen zo’n 6 miljoen mensen via Napels Airport. Het vliegveld ligt zo’n 6 kilometer ten noordoosten van de stad. Transavia, Easyjet en Vueling vliegen vanaf dit vliegveld naar Amsterdam Schiphol Airport. Brussels Airlines en Easyjet naar Brussel Zaventem Airport.