Rimini

Aan de Adriatische zee (oostkust van Italië) vindt je het pittoreske badplaatsje Rimini. Het stadje, met meer dan 140.000 inwoners, ligt slechts 5 kilometer van San Marino vandaan. Rimini is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, en behoort tot de regio Emilia Romagna. Vanwege een flink aantal nachtclubs en andere uitgaansgelegenheden is Rimini populair als badplaats voor jongeren.

Zoals de meeste Italiaanse steden begint de geschiedenis van Rimini bij de Romeinen. De stad werd door de Romeinen in 268 voor christus gesticht als Colonia Ariminum. In die tijd vormde het een verdediging tegen de oprukkende Galliërs. Vanuit deze stad konden de Romeinen de Povlakte veroveren. Door de centrale ligging was de stad in die tijd voor de Romeinen dus heel belangrijk.

De bezienswaardigheden van Rimini

Uiteraard is het strand en het nachtleven één van de belangrijkste redenen waarom jongeren in de zomervakantie massaal naar de stad op vakantie gaan. Veel leuke bars, populaire nachtclubs, goede restaurants, zandstranden, een fantastische sfeer gecombineerd met een heerlijk klimaat zorgen voor een topvakantie! Omdat Rimini dichtbij Venetië, Florence en Bologna ligt kun je ook een paar dagen ‘vrij nemen’, en een uitstapje maken naar deze romantische stad op het water. Wil je liever in de stad maken? De haven van Rimini is aardig groot, en leent zich ook uitstekend voor de ideale slenterdag!

Het nachtleven in Rimini

Er zijn een aantal bekende nachtclubs in Rimini. Club Life is de club waar in de zomer ook veel bekende Nederlandse DJ’s draaien. The Flexican of MC Sef zijn hier niet onbekend! Zoek je toch een meer bijzondere club? Club Carnaby bestaat uit drie verdiepingen met ook drie verschillende muziekstijlen. Hiphop, house/electro of latino, Carnaby heeft het allemaal. Schuimparty’s zijn te vinden in club Altromondo. Het is misschien wel de modernste club van allemaal, met vrijwel iedere avond dikke lasershows! Heb je meer zin in een typisch Nederlands feestje? Dan is Shooters the place to be! Nederlandse muziek, Nederlands personeel en dus ook Nederlandse gezelligheid!

Cultuur in Rimini

Er is in de stad meer te doen dan alleen zon, zee, strand en uitgaan. Zoals vele steden in Italië vind je in Rimini een amfitheater. Het Romeinse gebouw stamt uit de tweede eeuw na christus. Ook staat er een nog intact gebleven Romeinse brug; the Tiberius Bridge (Italiaans: Ponte di Tiberio). Tevens vindt je in Rimini de beroemde boog van Augustus uit het jaar 27 voor christus. Een waar monument uit de Romeinse tijd. Ook de kerk van de stad, Tempio Malatestiano, is een parel in het centrum. Wil je liever een museum bezoeken, dan is Museo della Cittá di Rimini een aanrader. Een mooie collectie mozaïek, het huis van een chirurg en andere kunst en geschiedenis is in dit relatief kleine maar goedkope museum te vinden.

Bereikbaarheid en openbaar vervoer in Rimini

Rimini is prima met de auto te bereiken. De E45 en A14 geven direct toegang tot de stad. Je kunt de stad ook via het vliegtuig bereiken, want zo’n 5 kilometer ten zuidoosten van de stad ligt vliegveld Rimini (airport code RMI), officieel Federico Fellini International Airport. Het kleine vliegveldje ontvangt jaarlijks minder dan een miljoen passagiers. Transavia en TUI vliegen er ’s zomers in de vorm van chartervluchten naar toe.

Ook kun je de stad bereiken met de trein. Rimini beschikt over maar liefst 6 treinstations. Je kunt de trein daarom ook goed gebruiken voor rondreizen binnen de stad. Ga je toch liever met de bus (meer haltes)? Ook dat is mogelijk. Rimini heeft een speciale trolleydienst. Deze trolley bus rijdt van Rimini naar Riccione en is ideaal voor verschillende uitstapjes.