Siena

De historische stad Siena (ook wel Sienna genoemd) ligt in de prachtige heuvelachtige omgeving van Toscane. De stad telt ruim 50.000 inwoners en trekt jaarlijks veel toeristen. Er liggen ook een flink aantal grotere steden in de omgeving: Pisa, Florence (ten noorden), Volterra en Lucca. Het gebied staat bekend om de lokale wijnen en vele historische bezienswaardigheden. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad bovendien een grote naam op het gebied van kunst. Het middeleeuwse stadskarakter van Siena is dan ook goed bewaard gebleven.

AC Siena is de voetbalclub van de stad. De club is in 2014 failliet verklaard en speelt daarom nu in de 3e divisie van Italië.

Bezienswaardigheden in Siena

De stad bestaat uit zeventien stadswijken, ook wel contrade genoemd. Elke contrade heeft zijn eigen naam, kerk en vaandel. De middeleeuwse kenmerken van de stad zijn mooi bewaard gebleven. Sinds 1995 staat de binnenstad dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in de stad is de Kathedraal van Siena. Daarnaast ligt het Piazza del Campa, een bekend stadsplein. Het is een heel geliefde toeristische trekpleister. Aan dit plein ligt Palazza Pubblico, een prachtig paleis. Vroeger werd deze regio vanuit hier bestuurd. Het bouwwerk komt uit de dertiende eeuw. In het Palazza Pubblico zit een museum.

Openbaar vervoer in Siena

De stad beschikt over een treinstation op loopafstand van het centrum: Station Siena. Vanuit hier zijn er verbindingen naar zowel Pisa als naar Florence. Ook rijden er bussen in de stad. De stad is natuurlijk ook per auto bereikbaar.